Poetsen met elektrische tandenborstel beter! | Darwinkliniek.nl
624
single,single-post,postid-624,single-format-standard,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
Tandartspraktijk-Darwin-Kliniek-tandarts-Zoetermeer-praktijk-tandheelkunde-implantaat
Tandartspraktijk-Darwin-Kliniek-tandarts-Zoetermeer-praktijk-gebitscontrole
Tandartspraktijk-Darwin-Kliniek-tandarts-Zoetermeer-praktijk
Tandartspraktijk-Darwin-Kliniek-tandarts-Zoetermeer-stift-zetten

25 Mei Tandenpoetsen met elektrische tandenborstel beter dan handmatig!

Elektrisch poetsen effectiever dan met de hand

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel effectiever is dan met een handtandenborstel. Dit komt onder meer omdat u met een elektrische tandenborstel veel meer bewegingen (tot wel 48.000) maakt dan met een handtandenborstel (ca. 600)! Hierdoor wordt bijvoorbeeld tandplak beter voorkomen.

 

De vergelijking tussen handmatig en elektrisch poetsen

Afgezien van het feit dat er meer poetsbewegingen worden gemaakt, heeft elektrisch poetsen nog veel meer voordelen. Onderstaand vergelijken onze mondhygiënistes elektrisch poetsen met handmatig poetsen.

handtandenborstel-versus-elektrische-tandenborstel-tandenpoetsen-advies-door-tandartspraktijk-Darwinkliniek

 

 

Wat zijn de voordelen van tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel?

  1. De elektrische tandenborstel maakt 48.000 poets bewegingen. De handmatige tandenborstel haalt maar 600 bewegingen.
  2. De gemiddelde tandenpoetstijd van elektrisch tandenpoetsen is maar liefst 2 minuten, tegenover een schamele 46 seconden met een handtandenborstel.
  3. De elektrische tandenborstel maakt automatisch de juiste poetsbeweging, waardoor de gebruiker kan focussen op de verplaatsing van de elektrische tandenborstel langs de tanden. Bij handmatig tandenpoetsen moet de gebruiker op beide letten. Dit komt het poetsen niet ten goede.
  4. Wanneer de gebruiker met een elektrische tandenborstel te hard drukt op het gebit, stopt de elektrische tandenborstel met pulseren. Hierdoor wordt tandvlees niet aangetast. Bij handmatig tandenpoetsen wordt vaak te hard gepoetst, wat leidt tot beschadiging van het tandvlees.

elektrische-tandenborstel-tandenpoetsen-advies-door-tandartspraktijk-Darwinkliniek.jpg

 

Toch liever tandenpoetsen met een handtandenborstel?

Niet iedereen vindt het fijn om met een elektrische tandenborstel tanden te poetsen. Wilt u toch liever handmatig tandenpoetsen? Vraag dan aan de tandarts van de Darwinkliniek wat de beste manier van tandenpoetsen is met een handmatige tandenborstel. De tandartsen van de Darwinkliniek kunnen u precies vertellen hoe u het beste cariës (gaatjes) voorkomt zonder uw tandvlees aan te tasten.

handtandenborstel-tandenpoetsen-advies-door-tandartspraktijk-Darwinkliniek

 

Tijd voor een tandartscontrole? Maak bij ons een afspraak!

Bent u bang dat u gaatjes, tanderosie of te veel tandplak heeft? Maak dan een afspraak bij Tandartspraktijk Darwinkliniek en wij zorgen ervoor dat uw gebit van A tot Z wordt gecontroleerd.

 

1Reactie
  • De geschiedenis van tandpasta | Darwinkliniek.nl
    Geplaatst op 15:14h, 07 juni

    […] Tandpasta is een krachtig reinigend goedje voor je tanden. In tegenstelling tot wat veel afbeeldingen willen doen geloven, is de hoeveelheid van een erwt voldoende om de tanden mee te poetsen. […]