[layerslider id="3"]

Tips voor tanden poetsen

Tips voor tanden poetsen

Tanden poetsen is voor de meeste mensen dagelijkse routine. Het nadeel met routines is echter dat het gebeurt op de automatische piloot, waardoor je de meeste regels voor een goede poetsbeurt langzamerhand vergeet.

Tips-voor-tanden-poetsen-twee-keer-per-dag-voor-2-minuten-tandartspraktijk-Darwinkliniek-tandarts-Zoetermeer-

Tanden poetsen is het behoud van je gebit!

Het is belangrijk om je gebit gezond te houden. Om ervoor te zorgen dat jij op een zo goed mogelijke manier je gebit gezond houdt, geven wij hierbij een aantal zeer belangrijke tips voor tanden poetsen. Hierdoor blijft je mooie gebit behouden en geniet je een leven lang van de kracht van je tanden en kiezen!

Dé 10 tips voor optimaal tanden poetsen

De tips voor tandenpoetsen zijn als volgt en helpen je gebit gezond te houden als je ze opvolgt:

  1. Poets tweemaal per dag je gebit. ’s Ochtends voor het ontbijt, en ’s avonds voor je gaat slapen.
  2. Poets minimaal 2 minuten. Zet bijvoorbeeld een timer van 2 minuten op je smartphone.
  3. Houdt een vaste volgorde aan, begin bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de onderkaak hierna poets je de binnenzijde van de bovenkaak, vervolgens de buitenzijdes en als laatste te kauwvlakken.
  4. Vervang maximaal iedere 3 maanden je tandenborstel. Als de haartjes van je borstel erg krom staan of er veel zijn uitgevallen, moet je je tandenborstel al eerder vervangen.
  5. Poets je met een handtandenborstel? Gebruik dan altijd een soft (zachte) handtandenborstel.
  6. Je kunt je tandenborstel tijdens het tanden poetsen het beste vasthouden als een pen.
  7. Heb je last van bloedend tandvlees tijdens het poetsen? Dit betekent dat je tandvlees ontstoken is, vraag je tandarts of mondhygiënist voor gepast advies.
  8. Gebruik altijd een fluoride houdende tandpasta, fluoride versterkt je glazuur en dus je tanden.
  9. Een elektrische tandenborstel is vaak makkelijker te hanteren en verwijderd zo meer tandplak. Vraag je tandarts en/of mondhygiënist of en welke elektrische tandenborstel bij je gebit past.
  10. Hoe goed je ook poetst, je komt nooit volledig tussen je tanden en kiezen. Plak en bacteriën helaas wel. Hierdoor is het ontzettend belangrijk om je mondhygiëne aan te vullen met tandenstokers, ragers en/of floss. Hierdoor bereik je ook de moeilijk schoon te houden plekjes van je gebit. Zo houd jij, in combinatie met tanden poetsen, je gebit schoon en sterk!
Tanden-poetsen-twee-keer-per-dag-voor-2-minuten-tips-van-tandartspraktijk-Darwinkliniek-tandarts-Zoetermeer-

Vragen of meer info?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over tanden poetsen en je gebit gezond houden?De tandartsen en mondhygiënistes van tandartspraktijk Darwinkliniek staan voor je klaar! Aarzel niet en maak een afspraak om ervoor te zorgen dat je gebit sterk en gezond blijft.

 

Tips over het verzekeren van tandartskosten? Lees in dit blog over de tandarts in basisverzekering en hoe het beste te verzekeren!

Delen