Kinderen hebben steeds vaker slecht melkgebit | Darwinkliniek.nl
673
post-template-default,single,single-post,postid-673,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Kinderen hebben steeds vaker slecht melkgebit

Steeds meer peuters hebben slechte melkgebitjes. En ook steeds meer kleuters hebben slechte tanden en kiezen. Nog niet de helft van alle vijfjarigen heeft een gaaf gebit. En een aangetast melkgebit is vaak een voorbode van een slecht blijvend gebit. Daar moet verandering in komen!

Sapjes zorgen voor slecht melkgebit

Het zijn vooral de verkeerde drink- en eetgewoonten die funest zijn voor de melkgebitjes. Veel peuters lopen rond met een flesje met limonade of vruchtensap. Dat is niet goed. Maximaal zeven keer per dag een eet- en drinkmoment voorkomt te grote belasting voor het gebit. Continu drinken betekent ook continu een zuuraanslag op tanden en kiezen, waardoor gaatjes ontstaan. Ouders geven de sapjes met de beste bedoelingen. Maar melk of ongezoete sapjes zijn ook niet goed. Alleen water is niet schadelijk voor het melkgebit van kinderen. Dus kinderen kunnen altijd water drinken, zonder problemen.

Slecht-melkgebit-verzorgin-melkgebit-verbeteren-door-Darwinkliniek-gaatjes

Mondverzorging bij kinderen vaak te matig

Ook het tandenpoetsen houdt vaak niet over. Kinderen zijn nog te jong en onervaren om zelf goed de tanden en kiezen te kunnen poetsen. De oplossing voor ouders is om de gebitten van kinderen tot tien jaar na te poetsen. Een andere oplossing is dat kinderen al vanaf hun 6e beginnen met elektrisch tandenpoetsen. Hierdoor wordt veel zorgvuldiger gepoetst, doordat een elektrische tandenborstel veel meer poetsbewegingen maakt.

Slecht-melkgebit-verzorgin-melkgebit-verbeteren-door-Darwinkliniek-tandenpoetsen

Behandeling bij slechte tanden

De tandarts van de Darwinkliniek vertelt: “Er komen steeds meer peuters en kleuters met heel slechte gebitten bij ons in de praktijk, waar acuut ingrijpen van de tandarts een must is.” Het komt zelfs voor dat er meerdere tanden getrokken moeten worden bij de patiëntjes. Maar deze ingreep wil niet zeggen dat de problemen daarna zijn opgelost. Het wisselen van tanden is namelijk verstoord. Als de blijvende tanden en kiezen doorkomen, groeien deze daardoor soms niet goed. Betrof het vroeger vooral de gebitten van kinderen van laagopgeleiden, tegenwoordig doet het tandprobleem zich voor bij elke bevolkingsgroep.

Anatomy-Of-Children-Teeth

Voorkomen van het slechte melkgebit

“Kinderen zouden niet in hun derde of vierde levensjaar voor het eerst naar de tandarts moeten gaan, maar in hun tweede levensjaar”, aldus de tandarts van de Darwinkliniek. Ouders moeten hierbij extra informatie krijgen over voeding en mondverzorging voor peuters en kinderen. Onze mondhygiënistes kunnen hierin perfect faciliteren. En blijkt er zich al een probleem voor te doen, dan ben je er op tijd bij en kan het direct verholpen worden door de tandartsen van de Darwinkliniek!

Slecht-melkgebit-verzorgin-melkgebit-verbeteren-door-Darwinkliniek-
Delen